Zonder belemmering kunnen genieten met vrienden

Het is zomer, we kunnen genieten van de mooiste dagen van het jaar met volle zonuren. Na de lockdown is het heerlijk om naar het strand te gaan, en eindelijk weer eens een zonsondergang te zien. Maar niet voor iedereen is het makkelijk. Want mensen kunnen angsten ervaren. De angst kan gaan over wat anderen kunnen denken over hen. Of over hoe ze er fysiek uit zien. Het kan zijn dat gesprekken dan ontweken worden. Want vertellen hoe het nu met echt met ze gaat zorgt ervoor dat het zweet uitbreekt. Wat namelijk van binnen speelt is veel te groot, en zeker niet van toepassing wanneer je met vrienden wil genieten van een zorgeloos bestaan. Sommige mensen sluiten zich dan af. Gaan maar niet naar die leuke afspraak. Nemen de telefoon niet op, sturen geen bericht terug. Want wat nu als mensen echt zien, hoe zij zich van binnen voelen. Wat dan?

Wil jij ook weer iets kunnen ondernemen, zonder je er naar over te voelen. En wil jij ook af van het gevoel dat je niet genoeg bent? Met een aantal sessies kan je met andere ogen kijken naar de situatie. Weten hoe het werkt? Maak dan een afspraak met jouw nieuwe toekomst.

cognitieve gedragstherapie

EMDR Therapie

Hoe fijn is het wanneer je met een vriendin weer kunt proosten op een terras? Iets vieren omdat het vrijdag is, omdat het zomer is. Of gewoon omdat het kan!
En wat als je nu echt iets te vieren hebt?Bijvoorbeeld omdat je van een probleem af bent - een trauma.

Wat weet jij over EMDR Therapie?
Dat is toch iets met dat tikken of zoiets, hoor ik je denken. En ja, het kan zijn dat het iets met tikken of klikken is. Maar waar emdr therapie en emdr behandeling nu werkelijk over gaat, kan je pas echt ervaren tijdens emdr therapie. Een trauma wordt opgeslagen in het lichaam. Het lichaam kan deze zelfde signalen blijven herhalen. Wanneer je bijvoorbeeld vroeger voor het eerst verstijfde van angst, door een trauma, kan het zijn dat je later in je leven blijft verstijven wanneer er zich situaties blijven voordoen waarin je niet weet hoe je moet reageren. Het ‘verstijven’ gaat dan over het trauma wat is opgeslagen in het lichaam. Tijdens EMDR therapie, zal het trauma dat in het lichaam is opgeslagen worden opgewekt. Om vervolgens het verwerkings-proces te starten. Tijdens het proces werk ik met een afleidende stimulus. Ik werk met sets of series aan stimuli. Na elke set word er rust genomen. De EMDR behandeling brengt gedachten, beelden, gevoelens en lichamelijke perikkelen op gang. Vaak verandert er direct iets. Vervolgens wordt de cliënt gevraagd zich te concentreren op de opmerkelijke veranderingen, vervolgens volgt een nieuwe set. Ik stem daarvoor af op de cliënt. Het kan zijn dat er meerdere EMDR behandelingen nodig zijn. Dit is afhankelijk per situatie. Wil je eerst starten met een andere behandeling, dan kan dat ook.

Wil je meer weten?