Wat ik nog graag wil weten:

emdr therapie

Wat doet een coach eigenlijk? En wat doe jij als coach? 

Created with Sketch.

Tegenwoordig kan je na een één-weekse cursus al een coach zijn. Coaches motiveren en ondersteunen mensen in wat ze willen bereiken. Zo heb je verschillende coaches; in sport, spel, dieet, fashion enzovoort. Ik ben een ander soort coach. Ik ben gestart als Kindercoach en heb daar één jaar trainingen voor gevolgd. Daarnaast ben ik ook Systemisch Coach dat houdt in dat ik met systemische opstellingen voor families en organisaties de problemen inzichtelijk kan krijgen. Ik heb daarvoor gestudeerd aan de academie van Psychodynamica. Aan het zelfde erkende opleidingsinstituut volg ik de opleiding tot Psychodynamisch Therapeut.

En wat doet een psychotherapeut?

Created with Sketch.

De psychotherapeut behandelt cliënten met complexe psychische problemen die vaak in de persoonlijkheid zijn geworteld. Zoals bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, identiteitsstoornissen en gedragsstoornissen.

Een psychotherapeut is goed opgeleid in het interpreteren van de informatie die je geeft. Hieruit volgt een probleemanalyse en een indicatiestelling. De psychotherapeut gebruikt verschillende methodieken en kan persoonsgericht maar ook klachtgericht werken. De psychotherapeut is in staat het behandelproces en het behandelresultaat inzichtelijk te maken. Voor de patiënt maar ook (geanonimiseerd) voor de buitenwereld.

De therapeutische relatie tussen patiënt en therapeut staat centraal. De psychotherapeut biedt een effectieve evidence based behandeling en deskundige begeleiding. 

Wat is een psychodynamisch therapeut?

Created with Sketch.

Een psychodynamisch therapeut werkt net iets anders dan een psychotherapeut. Een psychodynamisch therapeut werkt namelijk niet met alleen maar één techniek en één  manier van behandelen. Maar kan meerdere en verschillende technieken inzetten. Met psychodynamische therapie worden jouw onbewuste gedachten en gevoelens aan het licht gebracht. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen zijn uit je vroege jeugd. Je kunt deze herinneringen niet meer bewust voor de geest halen, maar ze hebben wel invloed op jouw huidige gevoelens en gedrag. Psychodynamische therapie is afgeleid van de psychoanalyse, maar is minder intensief.

Het doel van psychodynamische therapie is om het onderbewuste zichtbaar te maken zodat jij meer inzicht krijgt in jouw psychische problemen en ze leert verwerken of er mee om leert gaan. Met psychodynamische therapie worden onbewuste emoties en gedachten zichtbaar gemaakt om de achtergrond van jouw psychische problemen beter te leren begrijpen en te verwerken. Je krijgt meer inzicht in jezelf en daarmee meer controle op je doen en laten en jouw relatie met anderen.

Bij psychodynamische therapie staan ervaringen uit het verleden, mentale representaties en jouw relatie met de behandelaar centraal. 

Vroegere ervaringen

De manier waarop jij reageert op jouw omgeving is het resultaat van:

  • vroegere ervaringen,
  • de bewuste en onbewuste betekenis die jij aan deze ervaringen geeft,
  • en jouw vermogen om je aan de omgeving aan te passen.

Hierbij zijn onbewuste processen verantwoordelijk voor jouw bewuste denken, voelen en handelen.

Mentale representaties

De relaties met anderen die jij in je vroege ontwikkeling had, bepalen jouw huidige relaties, de verwachtingen die jij van anderen hebt en jouw zelfbeeld. Dit komt omdat jij van deze eerste relaties met anderen mentale representaties hebt gevormd. Deze representaties dienen als basis voor je huidige opstelling en handelen.

Wanneer jij innerlijke conflicten hebt door bijvoorbeeld een traumatische ervaring uit het verleden, kan dit ertoe leiden dat jij moeilijk kunt omgaan met alledaagse problemen en conflicten.

Relatie met behandelaar

Tijdens de psychodynamische therapie is er veel aandacht voor de relatie van jou met de behandelaar. Dit komt omdat jij je gevoelens en ervaringen van jouw relaties uit het verleden projecteert op je behandelaar. Op die manier leert je behandelaar meer over jouw gevoelens en gedachten en op die manier wat er in jou omgaat. Als jouw therapeut zijnde kan ik deze geprojecteerde gevoelens en gedachten analyseren en jou hiervan bewust maken. Onbewuste gevoelens komen zo aan het licht.

Waarom praktijk De Vrije Mens?

Created with Sketch.

Tijdens de therapie worden jouw gevoelens en gedachten als het ware in beweging gezet. Ik kan jou op verschillende manieren helpen om je onderbewustzijn naar boven te halen. 

Ik ben actief, emotioneel betrokken, echt en authentiek. Voor jouw authentieke gevoelens wordt altijd respect getoond. Je wordt aangemoedigd, geadviseerd en bevestigd en met je gedachten en gevoelens geconfronteerd. Deze gevoelens en gedachten worden ook geïnterpreteerd en verhelderd. Dit schept dus bewustzijn, verheldering en verbetering van relaties met anderen maar ook van de relatie die je met jezelf hebt.

Psychodynamische therapie is geen ‘one size fits all’ behandeling. Daarom zal de precieze inhoud van de behandeling per persoon verschillen. De lengte en de vorm van de behandeling ligt aan het type probleem dat wordt behandeld, aan jou als persoon.

Het gaat altijd om relatief kortdurende behandelingen.

Wat en waar praktijk De Vrije Mens?

Created with Sketch.

Beach therapie in beweging

Het klinkt net zo kalm, verfrissend en diep zoals het is. We zijn in beweging op het strand, door de duinen. Wij hebben ruimte om te ademen en rust te vinden. 

Op locatie

Niet voor iedereen is het makkelijk om ergens anders af te spreken. Bij uitzonderingen spreken we af, op locatie. Wij overleggen van te voren wat voor jou werkt.

Personal online coach

Online persoonlijke coaching maakt het mogelijk om jou te begeleiden en te ondersteunen. Ik help je bij jouw uitdagingen. 

Organisaties 

Ook schoolbesturen en organisaties hebben vaker dan eens advies nodig. Ik ben inzetbaar voor:

  • Het coachen van een klas
  • Systemisch werken met organisatie opstellingen
  • Individuele sessies psychodynamische therapie voor medewerkers inzake persoonlijke ontwikkeling

Praktijk De Vrije Mens 

Het geeft rust om uit de eigen omgeving te stappen en te voelen hoe het is om begeleiding te krijgen van een psychodynamisch therapeut met een holistische visie. Ik ben er graag voor jou. Wanneer je nog geen afspraak hebt, klik dan op onderstaande button.

Retraite 

In de driedaagse retraite wordt gewerkt aan jouw fysieke situatie, blokkades, beperkende overtuigingen, emotionele intelligentie. 
Waar ben je in het leven, in jouw omgeving sociaal en ook spiritueel? We werken in het energetisch veld en met jouw energetisch lichaam dmv meditaties, opdrachten via een werkboek en systeemopstellingen. Technieken zoals NLP en Thetahealing zijn verwerkt tijdens de retraite.

Ik weet niet waar ik precies aan wil werken maar ik merk dat het niet meer zo kan, wat nu? 

Created with Sketch.

Dan is het fijn als we eerst een gesprek hebben. In het gesprek kan je jouw situatie toelichten en maak je kennis met mij en de werkwijze. Neem contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden. 

Hoe kan ik een afspraak maken met praktijk De Vrije Mens?

Created with Sketch.

Via de ‘ik wil een afspraak-pagina’ kan je een afspraak maken. Of neem contact op via [email protected]

Waarom is er een wachtlijst, en hoe lang moet ik wachten?

Created with Sketch.

Mensen worden ook naar mij doorverwezen. Om ervoor te zorgen dat ik iedere cliënt snel kan behandelen, werk ik met korte wachtlijsten. Neem contact met mij op voor meer informatie. Wanneer jouw situatie dringend is, vinden we vast een manier om jou zo snel als mogelijk te begeleiden.

Ik wil een afspraak voor mijn kind(eren) en ook voor mezelf hoe werkt dat? 

Created with Sketch.

Dat is inderdaad mogelijk, ik werk namelijk met ouders en kinderen. Het is fijn om een eerste gesprek in te plannen. Tijdens het intakegesprek wordt al snel duidelijk aan welk doel gewerkt kan worden. 

Vanaf welke leeftijd kunnen mensen behandeld worden bij Praktijk De Vrije Mens? 

Created with Sketch.

Kinderen vanaf 5 jaar komen in de praktijk. Er zijn ook (grote) oudere en innerlijke kinderen, tieners en volwassenen die individuele sessies krijgen. Ik stem af op jouw ritme. Dat wil zeggen dat jij bepaalt hoe snel we gaan. Er is ruimte voor jou om te zijn wie je bent. Ben je jonger dan 18 jaar dan is toestemming nodig van één van jouw ouders, verzorgers of voogd. Ik stuur je dan een formulier om te laten ondertekenen.

Mijn partner wil nog niet meewerken, hij/zij zegt dat ik zelf in therapie moet. Wat moet ik doen? 

Created with Sketch.

Het is mooi wanneer jullie beiden aan de relatie kunnen werken. Om die reden lijkt het mij fijn om eerst een intakegesprek te plannen. Je kan mij daarvoor bellen of via de contactpagina een afspraak maken.

Hoe zit het met vergoeding?

Created with Sketch.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik licht graag toe welke stappen je daarvoor kan ondernemen. Neem bij vragen hierover contact op via het contact formulier op de pagina maak een afspraak.

Hoeveel sessies heb ik nodig? 

Created with Sketch.

Dit is afhankelijk van de situatie en de persoon. Psychodynamische therapie richt zich op kortdurende sessies. 

Wat gebeurt er als ik nog geen afspraak maak? 

Created with Sketch.

Wat zou er kunnen gebeuren als je wel een afspraak zou maken? Wat wil je veranderen? Met welke reden is er nog geen verandering? Het is belangrijk dat jij achter jouw keuze staat. Je mag kiezen voor jezelf. Het is aan jou wanneer je klaar bent voor verandering. Voor het maken van een afspraak kan je onderaan deze pagina klikken op de button.

Ik wil heel graag maar ik vind het spannend, wat kan ik nu het beste doen? 

Created with Sketch.

Iets nieuws ondernemen kan soms spannend zijn. Praten over iets wat je dwars kan zitten met iemand die je nog niet kent is even wennen. Wanneer je het spannend vindt, is het fijn om eerst even te bellen met praktijk De Vrije Mens. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij de stappen die je neemt in het leven. In een telefoongesprek kan je kennis maken met mij. Dan leg ik je uit hoe het werkt, hoe we kunnen werken aan spanningen die je ervaart en het ondernemen van nieuwe activiteiten. Praktijk De Vrije Mens is bereikbaar via het e-mailadres [email protected]. Lees op de homepagina de ervaringen van voorgaande cliënten.