Q & A
Wat doet een coach?
Een coach begeleidt mensen bij het bereiken van hun doelen, het ontdekken van hun potentieel en het overwinnen van obstakels. Dit proces is gericht op persoonlijke groei, bewustwording en het ontwikkelen van vaardigheden om uitdagingen aan te gaan. Coaches helpen hun cliënten vaak om nieuwe perspectieven te zien, beperkende overtuigingen te doorbreken en strategieën te vinden die hen helpen vooruit te komen.
Als coach begeleidt Djuwi haar cliënten bij het ontdekken en benutten van hun potentieel. Ze creëert een veilige, open ruimte waarin cliënten zichzelf kunnen verkennen en diepere verbinding kunnen vinden. Djuwi helpt hen om blokkades te identificeren en beperkende patronen te doorbreken. Haar aanpak is holistisch, met technieken uit NLP, systemisch werk en psychodynamische traumatherapie. Dit betekent dat ze niet alleen focust op het behalen van doelen, maar ook op innerlijke balans en authentiek leven.
Djuwi ondersteunt haar cliënten om vanuit eigen kracht en wijsheid keuzes te maken, zowel privé als zakelijk. Haar begeleiding stelt hen in staat om een leven te leiden waarin vertrouwen, balans en persoonlijke groei centraal staan.
Wat doet een psychotherapeut?
De psychotherapeut behandelt cliënten met complexe psychische problemen die vaak in de persoonlijkheid zijn geworteld. Zoals bijvoorbeeld angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, identiteitsstoornissen en gedragsstoornissen.
Een psychotherapeut is goed opgeleid in het interpreteren van de informatie die je geeft. Hieruit volgt een probleemanalyse en een indicatiestelling. De psychotherapeut gebruikt verschillende methodieken en kan persoonsgericht maar ook klachtgericht werken. De psychotherapeut is in staat het behandelproces en het behandelresultaat inzichtelijk te maken. Voor de patiënt maar ook (geanonimiseerd) voor de buitenwereld.
De therapeutische relatie tussen patiënt en therapeut staat centraal. De psychotherapeut biedt een effectieve evidence based behandeling en deskundige begeleiding.
Wat is een psychodynamisch therapeut?
Een psychodynamisch therapeut werkt net iets anders dan een psychotherapeut. Een psychodynamisch therapeut werkt namelijk niet met alleen maar één techniek en één manier van behandelen. Maar kan meerdere en verschillende technieken inzetten. Met psychodynamische therapie worden jouw onbewuste gedachten en gevoelens aan het licht gebracht. Dit kunnen bijvoorbeeld herinneringen zijn uit je vroege jeugd. Je kunt deze herinneringen niet meer bewust voor de geest halen, maar ze hebben wel invloed op jouw huidige gevoelens en gedrag. Psychodynamische therapie is afgeleid van de psychoanalyse, maar is minder intensief.
Het doel van psychodynamische therapie is om het onderbewuste zichtbaar te maken zodat jij meer inzicht krijgt in jouw psychische problemen en ze leert verwerken of er mee om leert gaan. Met psychodynamische therapie worden onbewuste emoties en gedachten zichtbaar gemaakt om de achtergrond van jouw psychische problemen beter te leren begrijpen en te verwerken. Je krijgt meer inzicht in jezelf en daarmee meer controle op je doen en laten en jouw relatie met anderen.
Bij psychodynamische therapie staan ervaringen uit het verleden, mentale representaties en jouw relatie met de behandelaar centraal.
Vroegere ervaringen
De manier waarop jij reageert op jouw omgeving is het resultaat van:
- vroegere ervaringen,
- de bewuste en onbewuste betekenis die jij aan deze ervaringen geeft,
- en jouw vermogen om je aan de omgeving aan te passen.
Hierbij zijn onbewuste processen verantwoordelijk voor jouw bewuste denken, voelen en handelen.
Mentale representaties
De relaties met anderen die jij in je vroege ontwikkeling had, bepalen jouw huidige relaties, de verwachtingen die jij van anderen hebt en jouw zelfbeeld. Dit komt omdat jij van deze eerste relaties met anderen mentale representaties hebt gevormd. Deze representaties dienen als basis voor je huidige opstelling en handelen.
Wanneer jij innerlijke conflicten hebt door bijvoorbeeld een traumatische ervaring uit het verleden, kan dit ertoe leiden dat jij moeilijk kunt omgaan met alledaagse problemen en conflicten.
Relatie met behandelaar
Tijdens de psychodynamische therapie is er veel aandacht voor de relatie van jou met de behandelaar. Dit komt omdat jij je gevoelens en ervaringen van jouw relaties uit het verleden projecteert op je behandelaar. Op die manier leert je behandelaar meer over jouw gevoelens en gedachten en op die manier wat er in jou omgaat. Als jouw therapeut zijnde kan ik deze geprojecteerde gevoelens en gedachten analyseren en jou hiervan bewust maken. Onbewuste gevoelens komen zo aan het licht.
Waarom praktijk De Vrije Mens?
In onze praktijk bieden we een diepgaande, op maat gemaakte aanpak die gericht is op het doorbreken van patronen en het versterken van innerlijke balans. Hoogopgeleide leiders worden geconfronteerd met unieke uitdagingen: de constante druk om te presteren, complexe beslissingen en de behoefte om in balans te blijven te midden van hoge verwachtingen. Bij ons ligt de focus op het verkennen en optimaliseren van zowel het bewuste als het onderbewuste, om authentiek leiderschap en persoonlijke kracht te versterken.
Wij werken met een holistische benadering, geïnspireerd door technieken uit NLP, systemisch werk en psychodynamische therapie, waarmee we zowel zakelijk als persoonlijk potentieel helpen realiseren. Onze sessies zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en streven naar duurzame, diepgaande veranderingen die zich vertalen in veerkracht, helderheid en effectieve relaties, zowel binnen als buiten de werkomgeving.
Bij ons vind je geen oppervlakkige adviezen of standaard methoden. In plaats daarvan krijg je een intensieve, krachtige begeleiding die je helpt om blokkades te doorbreken en beperkende overtuigingen te transformeren. Zo ontstaat een helder zelfinzicht en een verhoogde innerlijke regie – essentiële bouwstenen voor leiderschap en groei.
Hoe zit het met vergoeding?
Er zijn verschillende mogelijkheden. We lichten graag toe. Neem bij vragen hierover contact op via het contact formulier op de pagina maak een afspraak.
Hoeveel sessies heb ik nodig?
Dit is afhankelijk van de situatie en de persoon. We richten op kortdurende sessies.
Het is een uitdaging voor mij.
Nieuwe stappen zetten kan uitdagend zijn, vooral als het gaat om het bespreken van persoonlijke obstakels met een nieuw contact. Bij Praktijk De Vrije Mens bieden we daarom de mogelijkheid voor een oriënterend telefoongesprek. Dit gesprek geeft inzicht in onze aanpak en helpt je te bepalen of deze benadering past bij jouw professionele en persoonlijke doelen. Samen werken we gericht aan het verminderen van spanningen en het versterken van je vermogen om nieuwe uitdagingen aan te gaan met vertrouwen en helderheid.
Ons doel is dat jij elke stap die je zet met overtuiging kunt maken. Voor vragen of om een eerste sessie te plannen, kun je contact opnemen.